Kıvılcım'dan Alev'e...

3 Mayıs 2012 Perşembe

İKİ KOL BİR BACAK NAKLİ YAPILAN ATİLLA KAVDIR HAYATTA!...


Geçtiğimiz Ocak ayında Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatta, iki kol ve bir bacak nakli yapılan sonrasında ise hastanın vücudunun verdiği ters tepki yüzünden bacağı tekrar alınan  Atilla Kavdır'ın dün vefat ettiği söylentisi Tıp dünyasında geniş yer bulmuştu. 

Bu tepki üzerine Akdeniz Üniversitesi adına konuşan Prof. Dr. Özkan hastanın vefat etmediğini fakat yoğun bakımda tutulduğunu ve durumunun ciddiyetini koruduğunu şu sözler ile ifade etti : "Şimdi dün bizim içinde ani gelişen bir süreç nedeniyle karşınızdayız. 21 Ocak'ta başlayan bir süreçti. Hastamıza kol bacak nakli yapıp bacağı geri almıştık ve o zaman zor geçen sürecin ardından başarılı bir şekilde servise almıştık. 69'uncu günde sizlerin karşısında hastamızı taburcu etmiştik. Sonra hastamız yoğun ilgi nedeniyle ve enfeksiyon sebebiyle geri gelmek istediğini söylemişti. Hastamızı 1 aydır takip ediyorduk ama bu kadar kritik değildi."
    "1 Mayıs itibariyle hastamızda idrar yolları enfeksiyonuna bağlı sepsis dediğimiz kan zehirlenmesi görüldü, ani olarak müdahale etmemiz gerekti. Önceki gece saat 03.00 itibariyle çok ağırlaştı ve septik şok dediğimiz olaya girdi. 1 Mayıs 14.30'da hastayı aldık. Hasta çok ağır bir durumda bize geldi. Gerekli müdahaleleri yapıp suni solunum cihazına bağladık. Çoklu organ yetmezliği vardı. Tansiyonunda bugün düne göre biraz iyileşme var ama hala çok ağır durumu devam etmekte. Gerekli tedavilerini şu an sürdürüyoruz. Çok düşük tansiyon ve septik şok dediğimiz kan zehirlenmesiyle hasta bize geldi. Bu enfeksiyonun da önemli rolü var. Biz bütün hastalarımız için söylediğimiz şu: yarım saat sonrası için bile bir şey söyleyemeyiz ama gerçekten hastamız çok ağır durumda. İyileşebilir mi bilmiyoruz. Bunu söylemek mümkün değil." dedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder