Kıvılcım'dan Alev'e...

8 Mayıs 2012 Salı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)’nün ATA Takımı İnsansız Hava Aracı Yarışları'nda 4'üncü oldu.


Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü tarafından, Cessna Uçak Şirketi ve Raytheon Füze Sistemleri'nin katkılarıyla düzenlenen ''Tasarla, Yap, Uçur / Design, Built, Fly'' temalı ''16. İnsansız Hava Aracı Yarışmasında İTÜ’nün ATA Takımı 4. oldu. Yarışmaya dünya çapından 68 takım katıldı.


Takımlardan insansız, radyo kontrollü, elektrik motorlu bir hava aracının tasarlamaları, üretimi ve görevleri yerine getirebilecek uçuşları yapmaları istendi. Bu sene temel görevler 4 dakikalık boş uçuş, 3 tur boyunca 8 alüminyum bloğu taşıma uçuşu ve 2 litre su barındıran bir su tankından 100 metre irtifada suyun tahliye edilerek geri dönülmesi olarak belirlendi.


ATA Takımı görev uçuşlarından sonra 167,41 puan ile ABD'nin iyi üniversitelerinden olan Illinois, Tech, Virginia, MIT gibi üniversitelerin takımlarını geçerek yarışmayı 4.olarak tamamladı. Bu sonuç ile beraber yarışma tarihi boyunca Türk takımlarının aldığı en iyi dereceye ve ABD dışından katılan ülke takımları içinde alınan en başarılı ikinci dereceye imza atıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder